MIS ON SPREIVITAMIIN?

Sprei

Vitamiine ja toidulisandeid leiab erinevates vormides. Kuid tooksime välja tableti, kapsli, pulbri ja sprei ehk pihusti kujul vitamiinide peamised erinevused.

Spreivitamiin on suukaudse pihusti kujul toidulisand, mis on kasutusomadustelt mugavaim variant vitamiinidest – tuleb lihtsalt pihustada suhu või põse siseküljele ja kõik! Kuna spreivitamiinidel on lisaks hea omastatavusega aktiivkoostisosadele enamasti ka väga meeldiv maitse, siis pole isegi vaja vett peale juua. Suurepärase kasutusmugavuse tõttu on need muutumas üha populaarsemaks kogu maailmas,

Spreivitamiin – selle peamine erinevus võrreldes tableti ja kapsliga on imendumise kiirus. Nii sprei kui pulbri kujul vitamiinid hakkavad imenduma juba suus. See võimaldab kehal toitaineid töödelda ilma, et põhjustaks teistele elunditele täiendavat stressi. Samuti on hea teada, et suur hulk vitamiine ja mineraale on vesi- või rasvlahustuvad. Seetõttu saate sprei kujul toidulisandit kasutades olla kindlamad, et aktiivkoostisosad, mida on kasutatud, seda ka teevad!

Eriti sobivad pihusti kujul vitamiinid inimestele, kellel on näiteks lekkiva soole sündroom ja toitained ei imendu soolestiku kaudu nii nagu peaksid.

Muuhulgas on lisaks mugavusele ja kiirele imenduvusele spreitoidulisand hea viis, kuidas lastele vitamiinide andmine meeldivaks ja lõbusaks teha.

Pihustataval kujul vitamiinide kasullikus seisneb ka selles, et need ei sisalda enamasti täite- ega sideaineid, vastupidiselt tablettidele. Viimaste puhul tarbime sisse võtmisel ka mitmeid soovimatuid aineid. Sprei- ja pulbervitamiinide puhul, mis ei sisalda täite- ega sideaineid, on tegu puhtamal võimalik kujul vitamiinide ja toidulisanditega.