MAGNEESIUMTAURAAT – VÕIMSAIM LOODUSLIK TOETUS SÜDAMELE?

Magneesiumtauraat südamele

MIS ON MAGNEESIUMTAURAAT?

Magneesiumtauraat on kõrge biosaadavusega magneesiumivorm, kus magneesiumi elemendi kandjaks on aminohape tauriin. Magneesiumtauraat võib osutuda parimaks magneesiumivormiks kõigile neile, kes soovivad magneesiumi igapäevase tarvitamisega toetada eelkõige oma südant ja veresoonkonda ning alandada või stabiliseerida vererõhku ja veresuhkurt.

MAGNEESIMTAURAAT

Magneesium on meie igapäevase toitumise üks olulisemaid elemente. Seda on vaja enam kui 300 meie kehas toimuva protsessi jaoks, nagu rakkude energia vabastamine, lihaste ja närvide funktsioonide säilitamine ja palju muud. Umbes 60% meie toidust saadavast magneesiumist ladestub meie luudesse, aidates neil püsida tugevana, kuid keha kasutab neid varusid lihaste ja pehmete kudede jaoks, kui seda toiduga piisavalt ei saa.
Magneesiumtauraadis sisalduv tauriin on oluline aminohape, mida organism kasutab sapi tootmiseks, maksa detoksifitseerimiseks ja seedimise toetamiseks. Sellel on magneesiumiga eriline funktsioon, mis muudab need täiuslikuks kombinatsiooniks igapäevaseks toidulisandiks.

MAGNEESIUMTAURAAT = MAGNEESIUM + TAURIIN, MIKS NII?

Aminohapet tauriin kasutab organism magneesiumi transportimiseks rakkudesse ja sealt välja. See protsess toimub erinevat tüüpi rakkude puhul kogu kehas (närvirakud, südamerakud, immuunrakud, naharakud jne). Seega põhjus, miks magneesiumtauraat on suurepärane magneesiumivorm peitub tauriini osaluses magneesiumitranspordil inimorganismis.

MIKS KASUTADA MAGNEESIUMITAURAATI – 3 PÕHJUST!

Vererõhk – nii magneesiumil kui tauriinil on vererõhku alandav toime, mis aitab parandada verevarustust ja takistab veresoonte kokkutõmbumist, seega on need koos kasutamisel veelgi tõhusamad.
Süda – Kuna magneesium ja tauriin aitavad mõlemad vererõhku langetada, kaitsevad nad südant ebaregulaarsete südamelöökide eest. Lisaks aitab magneesiumtauraat aktiivselt kaasa südame tööle. Seetõttu on magneesiumtauraat kõige kasulikum magneesiumivorm südame-veresoonkonna tervisele. Südame- ja veresoonkonna kasulikku mõju toetab ka 2018. aasta loomadel läbiviidud uuring (viide allpool), mille tulemusena hinnati, et magneesiumtauraadil on oma tugeva antioksüdantse toime kaudu silmapaistev antihüpertensiivne ja kardioprotektiivne toime ning seda saab kasutada toidulisandina südame-veresoonkonna tervise toetamiseks.
Veresuhkur – Uuringud on näidanud, et nii magneesiumtauraat reguleerib tervislikku veresuhkru taset. On leitud, et magneesium ja tauraat parandavad organismi tundlikkust insuliini suhtes ja vähendavad diabeedi tüsistuste riski.

MILLAL JA MIKS KAALUDA MAGNEESIUMTAURAADI KASUTAMIST?

Magneesiumtauraat on parim valik magneesiumipuuduse leevendamiseks, kui magneesiumi tarvitamise üks peamisi eesmärke on toetada oma südant ja veresoonkonda või alandada/stabiliseerida vererõhku ja veresuhkrut organismis. Kui olete siiani eelnevalt loetletud eesmärkidel kasutanud mõnda teist magneesiumivormi, siis kindlasti tasub võrdluseks magneesiumtauraati proovida!

KASUTATUD ALLIKAD

  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/types-of-magnesium#for-specific-conditions
  • https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-types#6.-Magnesium-taurate-
  • https://ethical-nutrition.com/blogs/supplements/magnesium-taurate-uk
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30963046/